mandag den 1. august 2011

Dejlig gæst i haven

Se lige hvem jeg fik besøg af igår! Jeg ville gå en lille aftenrunde i skumringen, havde jo læst om alle de grumme snegle så et ekstra tjeck skader jo ikke. Pludselig puslede det og ud af Løvefoden trippede min lille gæst. Han er vist ikke så gammel, men jeg håber det er ham der bebor mit lille pindsvinebo.Jeg fodrer med kattemad og skålen er jævnligt blevet tømt og der er efterladt små visitkort i nærheden, så jeg regnede med at det var pindgrisen og ikke kvarterets katte der kom forbi. Derfor er det også ekstra hyggeligt at vi lige fik hilst på hinanden. Det var måske ikke så høfligt af mig at blitze den lille fyr, men istedet for at rulle sig sammen valgte han blot at stå musestille i samme stilling i ca. ½ time. Imens nussede jeg lidt rundt i haven, og hentede lidt frisk avokado som jeg serverede lige for næsen af ham. Næsen vibrerede et par gange ellers lod han sig ikke mærke med noget.
For at vende tilbage til de ikke så velkomne snegle, så håber, mener og tror jeg bestemt at ham her kan hjælpe lidt til med at holde dem tilbage. Så skal jeg gladeligt til gengæld sørge for mad, vand og bolig til ham og hans familie - noget for noget!

Mens jeg lige var væk for at hente en kande vand, var han pludselig forsvundet sporløst og musestille, lidt efter kunne jeg dog høre ham snifle rundt i hækken. Avokadoen lå tilbage i græsset og audiensen var forbi for denne gang. En hyggelig afslutning på en hyggelig dag. :o)

18 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt.

  Indtil videre må jeg nøjes med mine to keramik-pindsvin.

  Ved heller ikke om der overhovedet er pindsvin her omkring.
  Da jeg klippede min løvefod ned i dag, fik jeg et mindre chok, da en frø pludselig fik travlt med at komme væk...den havde ligget inde under bladene og hygget sig.
  Jeg må altså have mig et bette vandbassin på et eller andet tidspunkt, da jeg synes frøer er hyggelige.

  SvarSlet
 2. Hej Fru Friis

  Hvor hyggeligt. Jeg har bestemt også hørt noget med, at pindsvin spiser dræbersnegle. :-)

  Vi har i flere år haft et pindsvin i kvarteret, som går den samme aftenrunde hver gang. Genboens have, over vejen, køkkenhaven, græsplænen og ind til naboen. Det er sjovt sådan noget.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Hej du skønne Friis.
  Åhhh de er så nuttet de små pindsvin, håber I bliver gode venner.
  Hyg dig i varmen.
  Knus Lone

  SvarSlet
 4. Ej hvor hyggeligt. Jeg er slet ikke misundeligt over, at have sådan en fin gæst i haven.

  Godt at du fodre ham, så han kan hjælpe dig af med den mange snegle ;-)

  Ha' en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 5. Kjempesøt sommergjest! Håper den vil trives og bo i hagen din...:)
  Takk for hyggelig kommentar hos meg..og en god sommerkveld ønskes deg:)

  SvarSlet
 6. Flotte billeder du har fået taget af din gæst, pas godt på den ;)

  SvarSlet
 7. Nej, hvor er det en dog en kær lille gæst, du der har fået. Nu skal du jo huske ikke at fodre den så meget, at den ikke har appetit tilbage til dræbersneglene ;-)

  SvarSlet
 8. Kære fru Fniis,

  Hvor er du bare heldig. Pindsvin er meget nuttede, men desværre tror jeg ikke, at der er pindsvin her i nabolaget. Pokkers. Jeg har tudser. Dvs. det er noget siden, at jeg har set noget til den (eller dem?). Har heller ikke haft haletudser i år. Jeg rumsterede nu også en del med mit vandhul i foråret, så måske de blev trætte af at have mig som nabo og flyttede.

  SvarSlet
 9. PS: Jeg har 0 forstand på pindsvin, men mon nu avocado er godt for dem? Det er f.eks. giftigt for papegøjer. Jajajajaja nu ved jeg godt at pindsvin og gøjer ikke er i familie meeeeen..... ?

  SvarSlet
 10. Kære Nette. Hvor er jeg glad for den omsorg du udviser for min gæst, men min viden omkring pindgrise og avokado har jeg hentet på hjemmesiden "Pindsvinevenner", så jeg håber sandelig de har styr på grisens tarmflora... Men jeg LOVER at jeg ALDRIG vil give avokado til en papegøje, hvis en sådan lander på min matrikel ;o)))

  SvarSlet
 11. Hvor er din lille pindgris bare sød, åh :-) Jeg er SÅ misundelig... altså på den gode måde.
  Jeg har også flere af sten, for jeg elsker dem, men med hund og hundehegn tror jeg aldrig de flytter ind her.
  Der har dog været én på besøg for nogle år siden. I skulle have set hundene... de var BANGE for den :-D
  Jeg håber at din lille hjælper finder betjeningen tilfredstillende så han bliver hos dig :-)

  SvarSlet
 12. Sikke dog et dejligt besøg du har fået og jeg håber da at det er ham der bor hos dig for han ser da rigtig rar ud - og så kan han jo guffe snegle ingen tvivl om det.

  SvarSlet
 13. Jeg håber den lille pindgris flytter ind permanent! De er så hyggelige at have i haven. Desværre er vores forsvundet, men jeg har også hørt at de kan besøge 2-300 haver på en sæson, så de har jo travlt.

  SvarSlet
 14. Hej skønne fru Friis:o)

  Sikke en sød havegæst, du har haft den store ære, at få besøg af. Gad viiiiiide om pindsvine kunne blive det næste samlerobjekt hos fruen? Jeg fornemmer et vist samlergen?:o)

  Her har vi haft den store oplevelse, at opdrætte pindgris. Vi fandt et lillebitte forhutlet og udsultet eksemplar af racen på matriklen for nogle år siden. Pindsvinevennerne blev kontaktet. Modermælkserstatning blev afhentet hos en lokal pindsvineven og den lille stikkende smasker bællede sutteflaske i sig, så det var en lyst. Den voksede sig hurtigt stor og stærk og da den havde opnået den anbefalede vægt, blev den sat ud i haven. Det var med lidt vemod og med stor moderlig bekymring, da det lille myr jo havde boet hos os over nogle uger. Men hver aften kom "Smaske" som vi kaldte den, troligt og spiste kattemad og drak vand omme på terrassen. Han dukkede dog aldrig op hos os igen efter vinterhiet det følgende forår.

  Frøer og tudser har vi rigtig rigtig mange af og jeg må indrømme, at jeg er en lille smule bange for dem. Det er ikke fordi, jeg anser dem for at være farlige eller noget........tror mere, det er det faktum, at de pludselig dukker op de mest uventede steder. Ligesom mus! Uha uha.....

  Håber du nyder sensommeren i fulde intense drag fru Friis. Endelig har vi fået noget sol og varme. Og sensommerstauderne står i kø for at springe ud:o)

  De kærligste solskinshilsner og 30 gr hede tanker fra en tropisk ø i Klisterkanalen

  SvarSlet
 15. Hej fru Friis - imponerende med så fint et naboskab til et pindsvin! Jeg har selv hund i haven og hun er ikke meget for de små, så jeg gør ikke noget for at trække dem til. Alligevel har vi dem ofte på besøg men da Nugga gøer af dem holder bekendtskabet kun kort. Så dejligt at du deler lidt ud :-)

  SvarSlet
 16. Hvor er det hyggeligt at komme hjem fra et par dages ferie og finde alle jeres søde kommentarer - tak for dem :o)

  SvarSlet
 17. Hvor er det hyggeligt med sådan en lille fætter, jeg krydser fingre for at han bliver hos dig, for der er ingen tivvl om at der er godt at være og at du hygger om ham:)

  SvarSlet
 18. Ohh, det er SÅ dejligt at dele have med pindgrisen :)
  Vi har også svinet i haven, ser dog for tiden mest efterladenskaberne men forrige år havde vi den glæde at have en familie i en gammel kompost bunke, de små kom ud for at lege midt på dagen ,når mor sov :)Det var en stor oplevelse og vi håbede jo på at mor ville blive boende, men hullerne i komposten ser ubenyttet ud nu.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...