søndag den 7. august 2011

Havenissernes Havehotel

Indtil nu har det været en herlig sommer med masser af haveoplevelser, og dem bliver jeg jo nødt til at dele ud af. Vejrmæssigt har vi skulle være beredt på lidt af hvert, trods det syntes jeg alligevel at de lune gode dage har været i overtal, kun enkelte gange er jeg gået i efterårs-nedturs-dårligt-humør, men det skifter heldigvis lige så hurtigt som regnen forsvinder.I sidste uge besøgte vi atter Anne Just' have i Hune, første gang var i august 2010. Denne gang havde vi valgt to overnatninger i Arkitektens værksted og jeg kan kun sige: "Prøv det!"


Vi kom tirsdag middag, fik vores "habbengut" smidt indenfor og derefter en hurtig runde i haven. Tirsdag eftermiddag er nemlig Åben-have-dag og de ventede omkring 300 besøgende. Hvorfor dele haven med 300 andre, når vi kan ha' det for os selv, så vi listede ud og kiggede på sommerlandet mens gæsterne så haven og spiste kringle.

Da vi vendte tilbage ca. 3 timer senere var alle spor af havegæster forsvundet, til gengæld var regnen begyndt at sile ned i lårtykke stråler.... hmmmm.... så er det mit humør daler et par grader!


Regnen varede ved et par timer og var rigtig god
for haven, men ikke for mit humør.
"- men oven over al ting skinner Moder Sol..." - og så er alt jo godt igen ;o)
Hvis jeg boede tættere på Hune, ville jeg komme mindst en gang om måneden, for haven må i den grad forandre sig hele tiden. Tænk også at se den i februar når alle stauderne er klippet tilbage og alle linierne i haven træder tydeligt frem. Det er svært at forestille sig vinter når man går her i august og ser på al denne frodighed så langt øjet rækker.

Idag vil jeg vise jer en del lange kik gennem haven, så kan I få en håndfuld detaljer om et par dage.


Alle vore måltider købte vi ude og spiste i haven, enten i drivhuset eller ude ved et af bordene der er rundt omkring. Det er altså bare fredfyldt råhygge set fra min verden ihvertfald... ;o)

Jeg har valgt ikke at kommenterer på alle disse grønne fotos, jeg syntes bare der er så smukt og fredfyldt når jeg går rundt i haven. Hele tiden finder man vinkler og små stier og hjørner man lige skal se igen, og afhængig af vejr, lys og tidspunkt på dagen falder de samme steder vidt forskelligt ud. Man bliver drevet af nysgerrigheden om hvad der venter omkring det næste hjørne.


Og nu får I så ikke mere for den 25-øre, 
næste indlæg bliver detaljer fra haven.

15 kommentarer:

 1. Hvor er der bare super skønt, håber jeg får tid til at besøge haven en dag:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Tusind tak for billeder, jeg glæder mig til detaljer fra haven. Jeg skal selv besøge haven på tirsdag for første gang, jeg bor ikke langt derfra (ca. 20 min. i bil) og jeg har på fornemmelsen at det ikke bliver mit sidste besøg.
  Efter jeg nu har set dine billeder, glæder jeg mig endnu mere.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. Åh denne velsignede have - hvor er det en skam, at Anne Just ikke er her mere.

  Jeg har besøgt den flere gange, men det er ved at være 3-4 år siden. Det var egentlig meningen, at vi ville derop igen i år, men det er endnu kun blevet ved tanken.

  Hendes første bog "Et år i min have" er stadig magisk for mig - selvom den er for absolut begyndere. Men hun skrev på en måde, der ikke er mange forundt, synes jeg.

  Tak for kigget - det er skønt at gense den smukke have - der er bare noget særligt over den.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Skøn have :-) Jeg har været der et par gange. Første gang er nogle år tilbage, hvor jeg var på udflugt sammen med mine kollegaer, i den forbindelse fik vi ikke kun set haven men også hilst på Anne Just.
  Det var i øvrigt mig der foreslog vi skulle besøge netop denne have, når vi nu alligevel var i Nordjylland.

  SvarSlet
 5. Fru Friis, skønne skønne billeder du der viser :) jeg har aldrig været så heldig selv at opleve haven, men det må jeg engang få gjordt noget ved :) Tak for en herlig rundtur :)

  SvarSlet
 6. Har også været der flere gange - så flot og inspirerende.
  Lækre billeder ;0)

  SvarSlet
 7. Tak for turen og kigget, jeg har aldrig været der.
  Men det var spændende at se.

  SvarSlet
 8. Jeg besøgte også haven for et par år siden, så det vækker minder om en uforglemmelig have :-)
  Hvor er der meget grønt, og det er skønt.
  Glæder mig til detaljerne ;-)

  SvarSlet
 9. Tusind tak for nogle skønne billeder fra den dejlige have :-)
  Jeg har heller aldrig været der. Men det SKAL jeg helt sikkert på et tidspunkt.
  Vi havde også leget med tanken om at overnatte i haven. Det må være en fantastisk oplevelse at vågne op til alt den skønhed.
  Jeg glæder mig til dit næste indlæg :-)

  SvarSlet
 10. Sikke nogle skønne billeder. Jeg var spændt på hvad der gemte sig bag din overskrift, da jeg de første gange forsøgte mig i går, så fik jeg indlægget om pindsvinebesøget (også en fin historie). Men SE nu kom jeg på havehotel... Det vidste jeg slet ikke at man kunne, deroppe i Hunes kendte have... Vi har været der én gang for nogle år siden og fik også et glimt af Anne Just den dag.

  Det er en fortryllende have og vi må helt sikkert tilbage, gerne en forårsdag for at se alle de blomstrende tulipaner. (er der mon nogen der husker tulipaner... her i sensommeren?).

  Jeg glæder mig til dit næste indlæg.

  Ulla

  SvarSlet
 11. Hvor ER det fine og dejlige billeder fra en helt vidunderlig skønhedsplet. En klar fejl at jeg endnu ikke har fået bevæget mig derop. Tv-udsendelserne Haven i Hune, som kører over skærmen hver lørdag for tiden, er også til stor inspiration, og jeg giver Marlene helt ret i, at det er en skam, at Anne ikke er iblandt os længere. En MEGET stor skam. Jeg glæder mig til at se din Hune-fortsættelse.

  SvarSlet
 12. Ja Anne's have er altid skøn at besøge - MEN sig mig har du været her i landsdelen uden at besøge mig??? ;)) - næste gang kommer du altså på besøg og så skal vi snakke haver og jeg kan også vise dig nogle skønne have her i det Nordjyske Jette... :)

  Jeg har jo lovet dig højt og helligt at jeg kigger forbi en dag når jeg når ned i din del af landet :D

  Men sikke dog nogle dejlige dage i har haft igen i år i Haven i Hune og jeg forstår jer så udemærket hvorfor dele haven med alle andre når i kan have den i fred og ro.

  Glæder mig til at se flere billeder fra Hune.

  Håber du har overlevet din første dag på arbejde i dag :)

  SvarSlet
 13. Skønne billeder. Jeg har kun set haven i tv, men skal helt sikkert op og se den rigtigt en dag. Dejligt at du vil vise så fine billeder derfra.

  SvarSlet
 14. tak for rundvisningen, det er i mine overvejelser at besøge haven når jeg kommer på de kanter ;)

  SvarSlet
 15. Netop hjemme fra første arbejdsdag ser jeg at mit næste indlæg supplerer begge dine OG at vi nærmest har passeret hinanden, da jeg også var i Haven i tirsdags -dog fra kl. 13 nul dut og heldigvis ikke sammen med 300 andre, men måske 30:) Hvor er dine billeder skønne - jeg gik i haven og tænkte at der var lidt tristhed i stemningen over haven eller nærmest ærefrygt, men måske var jeg bare påvirket over det triste faktum at Anne Just ikke er mere.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...