mandag den 8. august 2011

Haven i Hune del 2

Først tak for jeres søde kommentarer i sidste indlæg, nu følger så lidt detaljer fra Hune haven, men jeg har mindst 100 billeder mere og det er svært at vælge.

Til jer der siger at vi savner Anne Just iblandt os, kan jeg kun sige at jeg netop gik med den tanke, når jeg var på vej rundt i haven, måske hun dukkede op omkring det næste hjørne... Jeg er dog helt sikker på at hun sidder deroppe på en lysegrøn sky og kigger ned på sit selvskabte skønne haveparadis.

Idag er det Lise og hendes hjælpere der passer haven. Lise arbejdede tæt sammen med Anne Just i 8 år før hendes død, og jeg er sikker på haven er i gode hænder. Hun var iøvrigt også rigtig sød til at svare på alle de mærkelige spørgsmål jeg (og mange andre!!) kan  finde på, også selv om jeg afbrød hende med en vis legemsdel i vejret ;o)

Grønt er der masser af i haven - både i løvet og i vandet.


Masser af pink, lyserøde og lilla farvetoner


Den gule have hos Anne Just er helt uovertruffen, så må enhver gul-forskrækket
haveejer bestemt overgive sig. Her er blot lidt  gul-orange udpluk fra andre steder i haven.

Og så de sarte, fine pastelfarver - næsten hvide. Så smukt, så smukt.
Violfrøstjernen er så svær at fotograferer med den fine filigran,
og der stod nogle pragteksemplarer som jeg aldrig har set mage til.Og så til de lilla nuancer. Anne Just' keramik som står overalt i haven,
passer bare så perfekt ind i helheden. Bemærk bordet og clematissen i baggrunden.


Så ville jeg lige finde fotos fra den gule have og opdager til min skræk
at vi kun  har taget disse to, jeg tror simpelthen jeg bliver så benovet,
når jeg er der, at jeg glemmer at tage billeder...

Så mødte jeg også lige denne nordjyske frø-fætter...
- har han ikke bare de sødeste frøfødder!?? ;o)

Til jer der ikke bor i nærheden af haven. Tag kæresten, fællen eller havevennen under armen og book jer ind på havehotellet i Hune. Du vil lande i en grøn tidslomme hvor man glemmer at verden farer forbi udenfor og Vesterhavet bruser kun en kilometer væk. I får en enestående oplevelse af haven i morgensol og aftenlys og alt der imellem, og maden smager bare bedre når den indtages i alt det grønne.

Fru Friis ønsker jer alle en rigtig dejlig dag :o)

18 kommentarer:

 1. Skønne, skønne collager af en dejlig have. Tak for oplevelsen og for tippet om havehotellet.

  SvarSlet
 2. Jeg er overbevist. Det MÅ være en af de dejligste have i Danmark.

  Forresten skal det ikke være nogen hemmelighed, at gule planter (påskeliljer undtaget) ikke har adgang i min lille have. Når det så er sagt, vil jeg også lige sige, at det netop var Claus Dalbys gule afdeling, som fik mig til at gispe af positiv overraskelse, da jeg besøgte hans have i juni måned. (Du ved fru Fniis, den dag du ikke anede hvem du talte med).

  SvarSlet
 3. Hvor ser det skønt ud.. og hvor dejligt at høre, at du er begejstret for haven, og at den er smuk "beyond belief". Jeg talte nemlig med et par stykker om haven, da jeg var på plantemarkedet i Geografisk Have i år, og en dame brød ind og sagde, at hun var skuffet, da hun var der sidst, for hun kunne tydeligt se, at Anne Just ikke var der til at passe haven; den havde ikke længere hendes "touch", og der var en del ukrudt.

  Men det var slet ikke dit indtryk?

  Hendes gule rum kan jeg også rigtigt godt lide. Men i starten lavede hun ellers ikke tone-i-tone bede/rum - se evt. hendes første bog. Det kom så efter nogle år - vistnok efter inspiration af Sandra og Nori Pope i England (deres have er dog lukket nu, mener jeg).

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejlige billeder du viser - jeg må derop igen :-) Jeg besøgte Annes have for en 5-6 år siden og også dengang var det en rigtig dejlig oplevelse. Og som du skriver, så gik Anne selv rundt i haven, mens vi var der. Jeg husker nogle meget fine bede med afstemte farver, gange med afstikkere til små haverum med fikse detaljer osv. og efter et par timer i haven, så var jeg mæt af oplevelser derfra.

  Veninden i Svinkløv har "truet" med, at hun vil tage mig med til Annes have - mit svar var naturligvis; hvornår? Jeg må se at få mig taget mig sammen til at besøg veninden, så jeg samtidig kan få en dejlig oplevelse i Annes have :-)

  SvarSlet
 5. Kære Marlene.

  Jeg har jo desværre ikke været der mens Anne Just levede, så jeg kan ikke sammenligne. Selvfølgelig tænker man på om haven bliver ved med at have hendes udtryk, men jeg vælger nu alligevel at se det skønne der er der lige her og nu, vi kan jo ikke skrue tiden tilbage og alle mennesker ser forskellige ting.

  Hvad angår ukrudt sad jeg og læste i et gammelt haveblad hvor Anne Just udtalte at: "Vi skal nyde hver dag sammen med de opgaver vi har løst, og ikke lade sig tynge af uoverkommelighedstyranniet".

  Vise ord vi er mange der kan have glæde af :o)

  Det er vist iøvrigt på tide jeg får læst hendes bøger, så tak fordi du lige mindede mig om det.

  SvarSlet
 6. Kære Fru Friis
  Det var en rigtig dejlig foto collage du har lavet af haven i Hune, det trækker i mig for at komme afsted og se haven og det blev ikke mindre nu. Tror det er vigtigt at man har en forståelse af at en have ikke kan og ikke må være et museums stillbillede. Anne ville næppe heller lade haven se ud på samme måde år efter år, det er vel hele havetanken for os alle tror jeg. Stadig skal haven drives af de levende og tidens forfald.
  Henrik

  SvarSlet
 7. Skønne billeder, jeg håber at min plan om et Hune-besøg om godt 14 dage holder, jeg glæder mig helt vildt, måske er det ikke den bedste "årstid", men det er nu den mulighed der er.

  SvarSlet
 8. Jette du har taget nogle fantastiske billeder af Anne's have og jeg er sikker på at det er skønt at bo der og nyde den i løbet af hele dagen.

  Staudefeen jeg vil give den dame ret der siger at hun bliver skuffet over haven i dag - for den er ikke den sammen og selvfølgelig kan den ikke være det... Det skal vi der har set den før da Anne levede jo bare lære at se bort fra og så nyde den som den er for nogle af planterne bliver jo forældede og skal skiftes ud.

  Hvis vi andre heller ikke var der længere ville vores sidste finish og touch på sin egen have jo heller ikke være der - det er jo helt naturligt :)

  Så vi skal nyde Anne Just's have som den er i dag og ikke som da Anne levede og forvente at den skal være det samme. Jeg nyder den hver eneste gang jeg er der og den lækre kringle som der stadig bliver bagt og serveret varm uuuhhmmmm...

  SvarSlet
 9. Dejlige collager og fine billeder, som har givet mig stor lyst til at komme tilbage til denne skønne have. Sjovt med de grisebasser, der er i haven :) Og en fin frø, skal jeg love for... Endnu en gang tak for kigget. Mht. om haven stadig er eller ikke er som da Anne Just levede, så vil jeg sige at Annes haveånd sikkert lever videre i haven uagtet at hendes "touch" måtte mangle. Dejligt ser der i hvert fald ud!

  SvarSlet
 10. Skønne skønne billeder ;0)

  SvarSlet
 11. Tusind tak for en masse skønne billeder fra den pragtfulde have :-) Du har ihvertfald fået givet mig et godt puf i retning af at få taget mig sammen til at komme derop :-)

  SvarSlet
 12. Sikke et dejligt ophold du har haft. Hvor er der mange skønne billeder, som jeg nu har kigget på i fkere omgange. Jeg så haven for nogle år siden, og jeg kan fornemme på dine billeder, at haven er blevet endnu skønnere?? Desværre når vi ikke forbi haven denne omgang af vores ferie, men hvem ved, hvad der kan ske næste år.
  Tilgengæld skal jeg ud og se et par eller tre af bloggernes have i slutningen af ferien, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

  Ha' nu en dejlig dag hvad enten det er på arbejde eller i haven ;-)

  SvarSlet
 13. Sjovt at se haven med dine øjne - efter at have set den med Lisbeths. Det næste må blive at kaste mit eget blik på den. Og, så lyder det da helt vidunderligt at overnatte i Arkitektens værksted.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 14. Endnu engang tak for rundvisningen ;)

  SvarSlet
 15. Hej fru Fniis

  Læste på en anden blog, at du skal til England om 1 til 2 uger. Virkelig?

  SvarSlet
 16. Åh jeg vil også gerne se den "live" må vist snart stampe i gulvet herhjemme og få overbevist gemalen om en jyllandstur.
  Sikke en skøn lille frømand mødt :o)
  Annette

  SvarSlet
 17. Sødeste Fru Friis.....tusind tak for en fantastik dejlig beskrivende rundtur i haven. Det lyder som en helt fantastisk lille miniferie I har haft der midt i paradis på jord. Når jeg læser din skønne reportage så glæder jeg mig bare endnu mere til den dag det bliver min tur til at betragte herlighederene in natura :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Skøn skøn billedeserie, en skøn lille oplevelse at få hos dig :) så lækkert sat sammen :) Rigtig dejlig weekend til dig :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...