fredag den 6. januar 2012

Frøboet og gaven...


Idag var så dagen, hvor min julegave fra mand og døtre var gammel nok til at blive taget fra sin mor. Jeg har længe, længe ønsket mig lige netop denne lille firbenede fætter, men...
 • Hvornår er det bedst at få den hjem? 
 • Hvad farve skal den være? 
 • Kan den være alene? 
 • Hvad skal den hedde?
Der er sandelig meget at tage stilling til inden sådan en flytter ind på matriklen...


Og selvfølgelig har I gættet at en ny og lækker frøfætter nu bor hos mig!

Åhh... hvor er der mange i sådan et kuld...

Jeg så den første gang for mange år siden i Arkaden i København, siden er jeg stødt på den forskellige steder og hver gang har begejstringen været lige stor. Også i sommmer da vi var oppe og besøge Jørn & Ingers have i Silkeborg, sad den der igen! Frøerne er lavet af keramikeren Ragnhild Dalsgaard Pedersen, og vi var hjemme i hendes bolig i Åbyhøj for at hente den lille fyr.Hvem skal det være...? Hvem er mest tillidsfuld...?


Manden min tager billeder... - lige i øjet!


Kan jeg ikke bare tage jer alle tre med hjem.... (nå, det kunne jeg så ikke!)


Langt om længe fik jeg mig besluttet og nu er han flyttet ind
med en placering så han kan ses fra mange vinkler.


Åh hvor er han kær og han skal hedde Mogens... :o)


"Hvorfor i alverden skal han hedde Mogens?" spørger den undrende læser, som heller ikke helt forstår begejstringen over det lille dyr.

Det skal han fordi min kære far, som døde for mange år siden, hed Mogens. Det var vist nok ham der lagde kimen til min haveinteresse. Desværre nåede jeg aldrig at stille alle de rigtige spørgsmål da jeg havde chancen. Min far elskede at fotograferer, så min søster og jeg har flyttekasser med dias, heraf oceaner af blomsterbilleder, som jeg tidligere ikke anede hvad jeg skulle stille op med, men nu skal de ses igennem engang.

Han rejste meget og fra en tur i Frankrig havde han købt dette billede med hjem, som hang på deres gæstetoilet. I mange år syntes jeg det var fjollet, men jeg kom til at holde af det og den dag vi skulle dele boet, ønskede jeg mig billedet, som nu hænger på mit eget badeværelse. Dengang anede jeg ikke at jeg kom til at samle på frøer.

Hvis nogle af jer latin- og franskkyndige kan oversætte teksten for mig,
vil jeg blive glad...


Hans højeste ønske lige inden han døde var en internet forbindelse, og jeg er sikker på han var blevet en perfekt haveblogger. Sidst men absolut ikke mindst havde vi den samme skæve humor. Jeg mindes hvordan vi var ved at blive kvalt af grin over en stregtegning, hvor en frø i en kørestol triller ud af svingdørene fra et restaurantkøkken. Frøen har ingen ben og på væggen hænger menukortet: Frølår! Det var ikke så meget den uheldige frø vi grinede af, men dens yderst forbavsede og inddignerede ansigtsudtryk...

Jow-jow... min nye frø skal hedde Mogens... ;o)

47 kommentarer:

 1. Tillykke med den lille fyr. Hvor er den smuk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Tillykke med din lille nye Mogens! En rigtig sød historie - flot at du deler dine tanker og minder med os andre her på bloggen - nogen gange skal der lidt mod til at kravle ud af anonymiteten.

  SvarSlet
 3. En skøn historie fra det virkelige liv :) Tillykke med den lille frøfætter - ja, helt lille er han da nu ikke - og selvfølgelig skal han da hedde Mogens - dejligt minde om din far og hans haveinteresse.

  Fint billede - desværre er jeg ikke franskkyndig.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Det lyder som om din far var den skønneste farmand. Det må være dejligt at have alle billederne. Det skal du nok finde dejlige oplevelser i.

  Mogens siger >>Woooopit<< - og ser nuttet ud.

  knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Sikke en sød fætter. Flot keramik.

  Jeg kan ikke læse de første ord i teksten selvom jeg forstørrer billedet. De sidste tre betyder: aldrig vandet.Så et forsigtigt gæt er: frygt aldrig vandet.
  Hvis du skriver teksten kan jeg prøve.

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis
  Tillykke! Så fik du endelig et eksemplar til din samling - den ser sød ud og skal nok komme til at føle sig hjemme blandt alle sine artsfæller.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 7. Hvor er det en skøn historie om din far og hvorfor den lille frisk-grønne fætter derfor skal hedde Mogens.

  SvarSlet
 8. Tillykke med Mogens. Han er da et pragteksemplar - og så kunne han ikke have fået et bedre hjem, er jeg sikker på :-)
  Mon ikke også din far ville smile stort, hvis han kunne se sin skønne, grønne navnebror sidde der og skue ud over haven :-)
  Ha' en dejlig weekend!
  Knus Signe

  SvarSlet
 9. Dejlig historie du deler med os - tak :-)
  Har også flere gange oplevet, at "ting" som engang var fjollede eller grimme pludselig får (affektions)værdi. Jeg elsker ting og planter med historie.

  SvarSlet
 10. Fin lille fortælling :-)
  Frøen må da være den dejligste gave du næsten kan få til din frøsamling. På billede to er Mogens da næsten heller ikke til at stå for :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er han sød ham Mogens, han ser nu også vældig tilfreds ud som han sidder der og betragter sit nye domicil.

  Ha en dejlig weekend
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 12. Tillykke med din nye ven :-) Han er da bare skøn - og herligt med en personlig historie bag navnet. Billedet af drengen er bare fint, og tilsyneladende ret kendt - jeg kunne ikke dy mig for at google det, det betyder noget i retning af vandet må ikke drikkes.. Kan da godt forstå den lille frø skynder sig op!! Og samtidigt giver det associationer til barndommens soppebassin i svømmehallen... adr..

  SvarSlet
 13. Tak til Idehaven og Tulle for oversættelse.
  Jeg prøver lige at skrive teksten her, men der er en underlig krusedulle :o)

  Ne buver(nz) jamais d'eau

  Bliver de sprogkyndige mon klogere af det??

  SvarSlet
 14. Det var en dejlig historie.

  Tillykke med søde Mogens :-)

  SvarSlet
 15. Vandet må ikke drikkes!

  Sød historie - tillykke med Mogens.

  SvarSlet
 16. Hvor ser han rar ud, din Mogens. Sød historie. Elsker når folk har en skæv/sort humor.
  Jeg er sikker på din far sidder i himmelen, og griner af dit dejlige påfund.
  Det er i øvrigt et rigtig sødt billed, med den lille dreng og frøen.
  Ha´en rigtig dejlig aften.
  Hilsen Marianne (i Hvam)

  SvarSlet
 17. Så fin historie..og Mogens var da et godt valg,Fru Friis:))
  God helg til deg og din nye venn:))

  SvarSlet
 18. Det kan jeg godt forstå var et svært valg. De sidder jo alle der og ser så kært bedende på en "Tag mig", "Tag mig", men Mogens er selvfølgelig det helt rigtige valg :-). En dejlig grøn tyksak.

  Og, billedet af drengen og frøen er skønt. Jeg elsker kitch med historie.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 19. TAK Lene!! - og det gir' jo mening!! :o)

  SvarSlet
 20. Selvfølgelig skal den lille grønne fætter hedde Mogens.....det kunne da ikke være anderledes med den historie fra rygsækken ;0)

  Dit indlæg får mig til at huske en tur til Aalborg i sommers hvor jeg netop tog billeder af nogle frøer.....med dig i tankerne.....tror jeg må grave dem frem fra harddisken en af dagene ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 21. Så fint konsthantverk och en sån liten personlighet som flyttat hem till dig. vad vore trädgården utan grodor??? Trevlig historia du delar med dig av.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 22. Selvfølgelig skal frøen hedde Mogens, hvad ellers. Godt du har arvet din fars humor, den er jeg vild med :o) Jeg er sikker på Mogens får det godt hos dig.

  SvarSlet
 23. Hvor er Mogens bare nuttet :-) Jeg kan godt forstå at sådan en frø-mutter som dig bare måtte eje sådan en som ham. Jeg troede godt nok at det var noget levende og behåret du havde fået, da jeg begyndte at læse indlægget. Men det var nok også meningen, ikke? :-D
  Jeg synes også billedet med drengen og frøen som ikke vil drikke vandet, er skønt. Og endnu mere at det minder dig om din far. Han lyder som en skøn herre :-)

  SvarSlet
 24. Sikke en skøn fortælling... både om frøMogens og farMogens :o)
  Kan godt forstå du forelskede dig i alle de skønne frøer... jeg er også ret vild med frøer... der er noget over dem :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 25. Det var en dejlig historie. Den lille Mogens er bare sød. Jeg forstår nu hvorfor han skulle hedde Mogens, det passer perfekt. Du bliver rigtig glad for den, er jeg sikker på! Det var sjovt, det billede, dín mand har taget lige i øjet. Jeg har godt nok læst latin, men det er mere medicinsk latin, så jeg kan desværre ikke oversætte teksten. Det ville jeg ellers ønske, at jeg kunne for jeg synes, det billede passer perfekt til et badeværelse!

  SvarSlet
 26. Nåååååååååhh, er det frøen der er den lille firbenede ven, jeg troede at det var en puddelhund eller sådan nogen, men selvfølgelig har en frø da også fire ben.... med mindre altså, at den har været på restaurant i Frankrig - tillykke med ham, det er en stor flot fyr..... var det den grønne til højre du valgte?

  SvarSlet
 27. Yes Sussi, det blev ham den meget-grønne der vandt til sidst, men med close race af den mere brunlige. Jeg faldt for hans her-kommer-jeg-grønne farve, det er ok at gøre opmærksom på sig selv engang imellem :o)

  Og som frø gælder det iøvrigt om at vælge sine restauranter med omhu... :oD

  SvarSlet
 28. Du valgte da den helt rigtige lille fyr - i den friske frøgrønne farve.
  Min far hed også Mogens - men der stopper ligheden også ;o) Bestemt ikke et havemenneske.

  Dejlig indlæg.
  Kh

  SvarSlet
 29. Hej Jette,
  hvor er han dejlig!
  Med en eksamen som fransk korrespondent fra ... 1988 ... uh det er længe siden, er det bedste jeg kommer frem til med den franske tekst
  Drik aldrig vand! hi hi
  Dejligt indlæg Kh Helle Torning

  SvarSlet
 30. Tror helt sikkert ikke, der er skriveproblemer her.
  Hils frøen :o)

  SvarSlet
 31. Han er simpelthen skøn, jeg har også set hans familie i København og har ønsket mig en fætter som jeg tror ville nyde miljøet ved spejlbassinnet, men man kan jo ikke få alt:)
  Hvor er det dejlige minder om din far, nu bliver det hyggeligt at sende ham en tanke når du hilser på lille Mogens.
  Stort tillykke med gaven.

  SvarSlet
 32. Hej Fru Friis

  Jeg forstår godt dit valg. Det er meget tydeligt at Mogens med sin grønne farve signalerer "her er jeg" og samtidig nægter at ligge under for janteloven. Han er lige i "frø" øjet :o) Min mor har engang købt en kæk frø i Østrig, som familiens handicappede datter sad og lavede. Han ligger og slænger sig inde i stuen. Dengang mine forældre hjmebragte ham, kunne jeg ikke lige se ideen, men jeg må indrømme at jeg har set lyset. Der er bare noget over frøer :o) Stort tillykke med Mogens.

  Bedste Hilsner

  Lene

  SvarSlet
 33. Er fuldstændig, totalt vild med de der frøer!!
  Har noteret dit link, og skal have ønsket mig sådan én... Tak for en god historie :-)
  Hej fra Line

  SvarSlet
 34. sød lille frø...

  Jeg glæder mig til at møde dig til foredraget med Jørn, så kunne vi jo'rigtig bagtale alle de andre have-blogger hæ..hæ..

  SvarSlet
 35. Kære Friisen,

  tak for en dejlig og rørende historie om en elsket far. Og et stort tillykke med din nye beboer i Frøboet.

  Ved du hvad, Friis? Jeg tror jeg er ved at blive miljøskadet. Hvergang jeg ser en frø, tænker jeg på dig. Og det vrimler jo egentlig med frøer allevegne: Frøkugler til juletræet, chokoladefrøer (mine yndlingsfrøer!) havefrøer og jeg skal komme efter dig:o) Så du er altså ofte i mine tanker:o)

  Knus

  SvarSlet
 36. Fru Friis - ser først din søde historie nu, hvor jeg er på vej i seng. Den er sød din historie og Mogens sidder der og kigger på dig. Ikke så ringe endda.
  Ser du også er forelsket i de broget bladede, dejligt med et broget-nørd mere. Eller flimre-nørd, var det sådan? Kan være et emne at tage op senere i programmet - eller hvad vi nu skal kalde det.
  med frø-gtelig hilsen

  SvarSlet
 37. Tillykke med Mogens. Hvad er det for noget med de frøer? Jeg holder mig til hunde!

  SvarSlet
 38. Hej Jette og stort tillykke med Mogens - Han kommer til at passe særdeles godt på din have og han vil helt sikkert også bringe lykke :)

  SvarSlet
 39. Kære Fru Friis.
  Hvis jeg må komme med et lille ´kvæk´,... George Redon, fransk, 1869-1943, `Ne buvez, jamais d´eau`. Oversættelsen var der én som var hurtigere med, smiler. Tillykke med din frø. Selvom jeg, som Claus Dalby, holder mig til hunde, har jeg dog de sidste mange år, haft 3 fede skrubtudser logerende, levende, så jeg synes dine frøer er dejlige ...
  Bedste hilsener, Iris.

  SvarSlet
 40. Tusind tak Iris, jeg var slet ikke opmærksom på navnet, nu er han googlet og pludselig fik historien lidt mere format. Tak igen :o)

  SvarSlet
 41. Tillykke med Mogens :-D han er bare kær!
  K. Gro

  SvarSlet
 42. Ej for at være bedre vidende, men min spontane begejstring har det med at ´løbe af med mig´, smiler, nej, jeg erindrer det søde billede... Desværre har jeg ikke selv en blog, men ´ smug-kigger´ bl.a. Claus Dalby´s blog-venner (og det er heldigvis mange), over skuldrene, og I har alle noget ganske særligt og spændende at vise og fortælle, på hver jeres blog, og facon. Jeg har haft nogle utroligt dejlige og fascinerende oplevelser ved at surfe rundt i blog-land, og har endnu aldrig kedet mig, tværtimod. Dejligt.
  Dit ´flimre-bed´, som jeg synes er et herligt udtryk, OG Mogens, gav mig lejlighed til at opleve DIN blog, som er både skøn og spændende. Kigger helt sikkert ind en anden gang.
  Godaften. Vh, Iris.

  SvarSlet
 43. Du skal være så velkommen Iris :o)

  Og så noget helt andet... tænk at hedde Iris og være haveintereseret, - eller Gro for den sags skyld. Så har planen ligesom været lagt fra starten, ikk'!!

  God aften til jer begge :o)

  SvarSlet
 44. Karina Carlsen (lindelyst)12 januar, 2012 14:21

  Hej Fru Friis
  Dejlig gave at få og han er bare skøn..jeg er også vild med frøer :))
  Sød historie..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 45. Ha Ha Ha ja lidt pudsigt nu du siger det :-D
  Knus

  SvarSlet
 46. Tø hø, er du også synsk ...
  Kram, Iris.

  SvarSlet
 47. Genial kant på jeres højbed, de små brændestykker. Elsker brændestykker til pynt og nytte. Jeg har de senere år brugt for mange til pynt, vi er ved at løbe tør mht til det, der skal i brændeovnen.

  Frøerne er skam også søde.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...