mandag den 30. januar 2012

Øhhh... Ups!!

Kender I det at man har en forestilling (læs fordomme) i sit hoved om nogle ting og hændelser?? Jeg har fx altid tænkt at folk der gik til foredrag i haveforeningen måtte være en lille smule støvede... lidt ligesom mennesker der lytter til traditionel jazz allesammen har fuldskæg og gråt hår (også kvinderne)...! Selvfølgelig er dissse tanker opstået dengang jeg var ung (yngre) og havde mange andre ting end haven at beskæftige mig med.

Pludselig en dag er man så der i sit liv hvor jeg sidder og nær studerer diverse foredrag i Havens "Hvad sker der" tillæg og finder rigtig mange af dem interessante. Af samme grund var jeg også til mit første foredrag i forrige uge med Jørn fra Havetid og imorgen går turen mod Christiansfeld hvor jeg skal høre om klatreroser i alle afskygninger, - det bliver hyggeligt!

Da januar nummeret med omtalte tillæg landede i min sofa, faldt jeg også over et foredrag om sydengelske haver -  Mums... haveguf tænkte jeg straks!  Og det var i Brædstrup... - der bor min søster næsten, så kan vi følges! Meget længere nåede jeg ikke, for så læste jeg hvem foredragsholderen var, samtidig med jeg førte kaffekoppen op til munden.... øhhhh...UPS! Det var jo min søster!!! Det gav nogle gevaldige hosteanfald, samtidig med at jeg egentlig godt vidste det. Hun havde jo fortalt at hun var blevet spurgt og at hun forventede at jeg deltog, vi havde bare ikke talt så meget om hvornår det var....
Nå, men nu sidder jeg så her bag skærmen og sorterer fotos og tænker tanker. Nervøs er jeg da men jeg glæder mig også, og så holder jeg mig iøvrigt til at der kun dukker 4 bestyrelsesmedlemmer og en svoger op, så går det vel nok...

Sådan kan livets forestillinger ændrer sig hen af vejen. 
Jeg syntes det er dejligt at være støvet haveforeningsmedlem 
og iøvrigt elsker jeg 
at gå til koncerter med traditionel jazz... :o)31 kommentarer:

 1. Ja - det er en fremherskende fordom! Jeg har nu for andet år i træk arrangeret et par busture for Haveselskabet, Odense Afd. - og her er der også mange, der tror, det kun er pensionister, der deltager. De er der naturligvis - men der er også mange yngre.
  Nå, men det var da dejligt, at du fik et nyt syn på sagen :) Og god fornøjelse med foredragene...

  SvarSlet
 2. Øhh.... så har jeg været støvet i efterhånden mange år ;-)Pyt, jeg har det meget godt med det !

  Kunne næsten se dig sidde der og få kaffen galt i halsen ;-)

  Det foredrag klarer dig og din søster i stiv arm. Det nemmeste at fortælle om, er jo det man selv har oplevet, og det man virkelig brænder for :-))
  Hvis du er lige så god til mundtlig fortælling, som til det skrevne sprog, får tilhørerne helt sikkert en munter aften og et godt grin med på vejen.
  Her i Billund møder folk talstærkt op til arrangementer i havekredsen, så du skal sikkert forvente, at det også er pænt besøgt i Brædstrup :-)
  Er sikker på du kommer hjem onsdag aften med en YES oplevelse.
  God fornøjelse med det hele :-)

  SvarSlet
 3. He he sådan tror jeg også det har været engang... altså en forsamling grå og støvede folk... men sådan er det heldigvis ikke mere :o)
  Jeg har også været til et foredrag med Jørn, og syntes det var rigtig godt. Jeg har også besøgt hans have, og wow siger jeg bare :o)
  Glæder mig til at høre hvordan foredraget med din søster går... og selvfølgelig går det godt :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg ked af at jeg ikke kan være der - omend jeg ikke bor så langt derfra.
  Jeg har altid ønsket mig at besøge Syd englands haver og ja, jeg er støvet, men uden at støve;-)
  Ønsker dig god vind med projektet og håber meget på at du vil fortælle her. Glæder mig allerede.

  :-) Dorthe

  Ps. Tror du har forregnet dig lidt vedr. antal deltagere

  SvarSlet
 5. Jeg har skam også nydt et par foredrag. Men min grænse går stadig ved banko! Lover de bankospil (og det hænder i det regi), ja så tænker jeg altså............

  Spændedne med det foredrag, god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. he-he... Hanne, ja der står jeg vist også af - endnu da!! ;o))

   Slet
 6. Tihi...Jeg har tidligere trukket gennemsnitsalderen ned ved flere lejligheder. Senest var vi til et foredrag om punkens historie og havde vel egentlig forventet at se flere på vores egen alder. Det var trods alt også deres ungdom! Men, nej lutter grå hoveder :-). Det imponerede mig trods alt. Sikken videnbegærlighed. - Og, jeg tror som Dorthe, at du har forregnet dig m.h.t. deltagerantallet, men det har du vist også selv en fornemmelse af ;-).

  Rigtig god fornøjelse
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Kære Fru Friis. Hihi hvor sjovt. Ja der kan man se, smag forandres :) jeg går til de foredrag der holdes her, desværre er det ikke så mange, men det er altid gevaldigt hyggeligt.

  I skal nok få en god aften, det er jeg sikker på. Rigtig god fornøjelse.

  Mange støvede hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Ja jeg er da helt ærgerlig over, at jeg ikke kan være med, når Jette og Jytte Friis holder foredrag. Det bliver garanteret godt og morsomt, ingen tvivl om det.
  Hvis de der møder op er støvede, så får de rystet det af, inden I er færdige, det er jeg ret sikker på :o)
  God fornøjelse, det bliver godt at høre om, hvor fantastisk det er gået.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hahahaha Jette, Jette, Jette jeg elsker dit indlæg og jeg ønsker dig en rigtig rigtig god fornøjelse i den støvede forening - hvor er det bare godt at du læser om det interessante foredrag og så finder ud af at du skal deltage:O)
  Hvor er det dejligt at vi unge i midten af halvtredserne kan trække aldersgennemsnittet ned i diverse foreninger for de sædvanlige gamle havenisser har garanteret kun været medlemmer i et par år........ eller mon de også har været yngre engang?
  Jeg er overbevist om at der bliver fulde huse og jeg ærgrer mig over at jeg ikke kan deltage for det bliver garanteret skægt.

  SvarSlet
 10. Hi,hi...dette var utrolig morrsomt fortalt:))
  Og det blir nok et forrykene show med søstrene på podiet:)))

  Kjære søte Fru Friis...beklager såååå forferdelig at jeg kan utrykke meg så dårligt....SELVFØLGELIG kan du være med på giveaway...jeg skal forandre litt på teksten...slikt går da ikke ann..at noen ikke tror de får være med....nei fysh..:))

  SvarSlet
 11. Ej.... altså for en støvet lommefilosofi... men fordommene er der nok rundt omkring. Det bliver da en mega-morsom aften når I to skal fortælle om den legendariske tur til Sydengland, og der skal såmænd nok dukke både unge og knapt-så-unge støvmider op.

  Rigtig god fornøjelse og tak for endnu en morsom fortælling fra dig :)

  kh Ulla

  SvarSlet
 12. Hahahahahha fru Fniis, Jeg må indrømme, at jeg i høj grad deler din opfattelse. Faktisk har jeg spekuleret en del over, hvorfor jeg lige pludselig blev havegal!? Og det var med bævende hjerte og bange anelser, at jeg sagde ja til Tour de Blog i sommers. Har da også flere gange tænkt, at jeg virkelig HAR tabt forstanden.

  Pokkers at din søsters foredrag ikke er lidt tættere på, for så havde jeg meldt mig under de støvede faner. Jeg har stadigt en havetur til England til gode. Jeg har været i England mange gange, men aldrig kigget så meget som på en havelåge. Ak-ja.

  SvarSlet
 13. Hi hi du gode Jette, godt dine fordomme ikke holdt i længden, for jeg har lige meldt mig ind i haveselskabet og vil osse ud og høre foredrag :-)

  Indrømmede Nette lige at hun HAR tabt forstanden ????

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg hørte det altså også Lone.... ;o)

   Slet
 14. jamen... så ses vi aften i Christiansfeld...

  SvarSlet
 15. Hæ, hæ, jo kender godt det med de forestillinger, og mine forestillinger om jazz-elskere er nær de samme som dine ;-)

  Det bliver spændende med foredraget - jeg håber, der kommer rigtigt mange :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. Hej

  Hvor sidder jeg og bliver glad da jeg har været med til at finde på foredraget til i aften og håber at rigtig mange kommer. Sidste år kom der 6 til et fantastisk møde om fuglestemmer i haven og vores sidste foredrag om køkken haver trak hellere ikke folk til så jeg spurgte om vi ikke skulle prøve med roser. så håber bare det går.
  Skal du også selv til at holde foredrag eller er det kun søster flot at i kan og tør. Jeg nøjes med at finde på.
  Hilsen Helle
  Og på gensyn i aften i Christiansfeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til foredraget iaften, men fuglestemmerne burde jeg altså også ha' været til... :o) Men ærgeligt når der ikke kommer flere til et arrangement.... - altså lige bortset fra det imorgen!! ;o)

   Slet
 17. Herligt indlæg - og så at få kaffen galt i halsen, det går ikke! Jeg er sikker på, at det bliver et forrygende sjovt foredrag af Jytte og Jette, gad godt at være flue på væggen der. Desværre lidt for langt væk fra mig!

  SvarSlet
 18. @ Lone, Ja, det gjorde hun. For jeg meldte mig ind i Haveselskabet for et lille års tid siden. Og da jeg ikke vil indrømme, at jeg er støvet, vil jeg hellere være bindegal!

  SvarSlet
  Svar
  1. hæ hæ Nette... det klær dig osse at være bindegal :-)

   Slet
 19. Heldigvis så har man jo kun et standpunkt lige indtil man tage et nyt;-)

  SvarSlet
 20. Hmmm.....så du er altså både støvet OG med fuldskæg...tsk tsk ;o)
  Rigtig god fornøjelse og pøj pøj til søster Friis :o)

  SvarSlet
 21. Vi har mange fordomme og godt at de tit bliver gjort til skamme :-D
  rigtig god fornøjelse med jeres foredrag ;-) gid jeg kunne overvære det. Hvad med et online møde?
  Knus Gro

  SvarSlet
 22. ......fantastisk når fordommene ind i mellem kan trække smil frem :0) Hvis jeg i øvrigt boede i nærheden ville der bestemt komme flere end 4 og en svoger.........er sikker på der kommer mange støvede og rigtig mange farvestrålende havenørder søde ;0)

  Knus

  SvarSlet
 23. Jeg sidder altid og ærgrer mig over hvor mange gode foredrag der er i Jylland :o))Der sker altså ikke lige så meget spændende herovre. Da jeg sidste gang var afsted var der nu også flere af de grå end de lyse og mørke, men da vi jo alle er fælles om glæden ved haven spiller alderen ingen rolle :o)Og selvom jeg bestemt trækker aldersgennemsnittet ned i en sådan forsamling, så hører jeg meget gerne både jazz og klassisk :o)

  SvarSlet
 24. Jeg tilslutter mig til fylde lavenelfryds ærgrelser over alle de gode foredrag i Jylland. Hmmmmmffff. Nu er der to gode foredrag jeg gerne havde været med til.

  tak for din søde hilsen her til aften
  kh
  Eva

  SvarSlet
 25. Vi har alle et standpunkt indtil vi tager et nyt.
  Håber du har haft en god aften.
  Din søster klarede det nok til UG.

  SvarSlet
 26. hi hi - sikke en overraskelse, den ligner den overraskelse jeg fik, da jeg pludselig bemærkede, at det nydelige par på postreklameomslaget var min bror og svigerinde. God fornøjelse, jeg er sikker på at du kan være stolt af hende.

  SvarSlet
 27. Hej. Ja man har et standpunkt til man tager et nyt. Jeg håber, det var et godt foredrag og at nervøsiteten forsvandt og det blev rigtig hyggeligt!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...