søndag den 25. marts 2012

Vi er altså noget...

I marts nummeret af Haven er der en lille notits om os havebloggere, så nu bliver der reklameret for os i det fine haveselskab! ;o)


 


For nogle uger siden fik jeg en mail fra et kommunikationsfirma der på vegne af Fiskars ville forære mig en mælkebøtteoptager, sendt til adressen.

Hmmmm.... tænkte min jydehjerne, der må ligge noget bag. Hvad skal jeg mon gøre til gengæld eller er det fup og fiduser? I mailen stod der "Kære Fru Friis", altså var jeg fundet gennem bloggen. Jeg sendte fluks en returmail og stillede mit knivskarpe spørgsmål, hvorefter jeg ikke hørte en lyd de næste uger. Altså var det fup!!

Pludselig dukkede der alligevel et svar op, og jeg skulle da bare modtage mælkebøttefjerneren og intet andet... Denne gang tog jydekræmmeren over og sagde ja tak til tilbuddet. Få dage efter dukkede "dyret" op og er nu indviet.


Monstromet stikkes i jorden med sin gribeklo...


Foden på støtten og vip tilbage.
Vupti - en mælkebøtte mindre i min have!

Den virker faktisk, og lur mig om ikke de sidder inde på Fiskars og klapper i deres små hænder over denne reklame, men det er også ok for mig!

Blot sætter det lidt tanker igang omkring denne (nye?) form for markedsføring som er fulgt med bloglivet. I dette tilfælde har jeg kun oplevet det pænt, ordentligt og på ingen måde anmasende. Andre firmaer har gjort noget lignende, fx Ramsing med emaljeskiltene og Garden Scepteret som Sct. Helena udloddede for nylig. 

Derfor mener jeg blot at vi er noget! Ihvertfald er vi en målgruppe som reklamebranchen kan bruge og derfor kigger de åbenbart med herinde. Så længe det er en win-win situation, så går det nok, - men lad det nu ikke tage overhånd!!

Har I også modtaget firmagaver 
og hvordan forholder I jer til dette?34 kommentarer:

 1. Jeg fik også "tilbudet" fra Ramsign, men valgte at sige nej tak, fordi jeg var usikker på hvad det var for noget. Der er rigtig mange bloggere der har udloddet disse skilte, så det er jo helt sikkert en god reklame for firmaerne.
  Ja, vi havebloggere er ved at blive en "magtfaktor" :))))))))))))

  SvarSlet
 2. Om haveselskabet og bloggere: Jeg synes, at det er en skam, at haveselskabet ikke har været hurtig nok, til at være initiativtager til gode fora/blogs i deres regi. For 5 år siden var der en stor brugerundersøgelse ang. haveselskabet, der foreslog jeg det. De ville tænke over det.

  Flere udenlandske haveselskaber har tilknyttet fora.

  Jeg tror, at haveselskabet kunne skaffe sig/beholde medlemmer, hvis de tilbød det. Eller rettere sagt, havde tilbudt det i tide. Nu har vi jo ´fundet vores hylde´.

  Reklamer via internet/blog er en irriterende ulempe, der er kommet for at blive. Så man kan da ligeså godt få lidt ud af det. Dit redskab ser fint ud.

  Nogen bloggere blogger for firmaer, eller er selv et firma, ja det er med at beholde den kritiske sans.

  Men jeg hygger mig altså med det meste, og det vil jeg så lige fortsætte med.

  Ha´ en god uge.

  (Magtfaktor, ja da)

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor er du heldig! Jeg vil også være en magtfaktor og modtage uforpligtende gaver!
  Helt alvorligt synes jeg at det er i orden at de forærer gaver væk til folk, som de formoder vil gavne deres sag. Jeg lytter meget mere til erfaringer end til reklamer, og tager gerne imod råd fra modtagere af disse gaver. Følger der derimod betingelser med gaverne, vil jeg gerne vide det inden jeg læser om erfaringerne med produktet.
  Tillykke med jernet. Jeg har faktisk overvejet at anskaffe sådan en tingest selv.

  SvarSlet
 4. Hej!

  Jeg kalder det 'advertorial'. En blanding af advertise/reklame og editorial/redaktionelt stof. Altså når det er sponsoreret af et firma - så er det advertorial.

  Jeg skriver altid, om jeg selv har købt produktet eller modtaget det. Selvom jeg nu ikke modtager noget særlig tit.
  Og jeg forbeholder mig retten til at kalde sjusk for sjusk uanset hvad.

  God dag. :-)

  SvarSlet
 5. Jamen dog er vi kommet der til at producenter har fået øjnene op for os som en målgruppe. Det er vel egentlig også ok....
  Jeg har selv prøvet dette mælkebøttejern med blandede effekt.
  Ha en god mandag Fru Fniis :-)

  SvarSlet
 6. Det ligner den model, som Lisbeth fra Høneballehaven har nævnt i sit forrige blog-indlæg.

  Selvfølgelig ER vi da noget og med over 100 danske haveblogs er der velsagtens basis for en vis reklame. Fint at modtage brugbare ting, når bare der ikke følger en hel masse forpligtelser med. Andres erfaringer er jo den bedste reklame.

  Jeg var for øvrigt ud at stikke de første mælkebøtter op i går, de er som alt andet også tidligt på færde. Så Fiskars har da valgt det rette tidspunkt at sende til dig.

  Ha'en dejlig dag.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, jeg måtte lige ind og se hvad jeg ikke havde fået læst!! Så er vi ihvertfald to i den målgruppe... ;o)

   Slet
 7. Ja, det gælder om at bevare den kritiske sans, også når det er havebloggerne selv, der reklamerer for ting og sager. En af de fascinerende ting ved blogverdenen er dens diversitet efter min mening. jeg ville hade, at vi blev for ensrettede.

  SvarSlet
 8. Godt med en kritisk sans, Fru Friis. Men jeg synes det er fint, som Fiskars har foræret dig en gave, uden forpligtelser, men du returnerer ved at vise gaven til os. Jeg venter med glæde på Garden scepteret(som min mand selv opfandt for år tilbage, men kun til eget brug). Kan indtil videre kun se win-win-situation. Men vil til enhver tid forholde mig kritisk til gaver!!! KOM bare producenter -så ser vi på det!!!

  SvarSlet
 9. Altså det er da lidt hyggeligt at de sådan har fået øje på os havebloggere, men jeg er nok også lidt skeptisk. Har endnu ikke modtaget tilbud, men måske Fru Friis har de opdaget din skønne glade blog, med et frisk pust :):) så derfor blev du udvalgt.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 10. Hej Jette
  Sikke et fint redskab du har fået dig der... Håber du får glæde af det.
  Nu er jeg officielt velkommen til Blogtræffet i Kolding. Har nemlig besluttet mig for at lave min egen blog også..;))
  Mest for selv at lave en slags dagbog over de ting, der sker herude på landet. Har jo haft STOR fornøjelse og glæde og inspiration over at følge ALLE de dejlige haveblogs, der findes derude..

  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 11. At vi er noget, er vi jo ikke selv i tvivl om! Men at være en magtfaktor eller ihvertfald være nogen man lytter til, er jo bare super. I så fald DR1 og DR2 og TV2 vil I så se at komme ud af fjererne og give os nogle flere lødige haveprogrammer til vinter? Ellers ender det jo med, at vi tilbringer tiden foran skærmen - her mener jeg IKKE tv-skærmen - men PC skærmen med at blogge og i sidste ende måske selv lave små videoer, som flere og flere er gået over til!
  Så dejligt at blive hørt og jo flere vi er jo bedre!

  SvarSlet
 12. Selvfølgelig er vi noget ;0) En flok glade haveamatører med hjertet det helt rigtige sted, godt humør og visdom i det små som når det forenes bliver til en enorm base of erfaringer og viden :0) Tjuhej........jeg har tidligere modtaget en mail med et lign. tilbud........men takkede nej og det gør jeg nok igen hvis det skulle gentage sig ;0)

  .....er det nu jeg skal være fræk og sige at min mælkebøtte optager er en bred teltpløk, der har fungeret upåklageligt i mange år ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har (havde) det med haveredskaber som med køkkenmaskiner: Køb KUN det der er nødvendigt! Mælkebøttefjerner og løvsuger hørte ikke under det nødvendige, - men når nu de sådan vil forære mig det, og tænk nu hvis jeg får varigt ondt i ryggen, så bliver jeg nok rigtig glad for det!! ;o)

   Slet
 13. Hej. Aij hvor spændende, at de skriver om os i Haven. Det med reklamer, har jeg ikke prøvet, men jeg ville også være skeptisk ligesom dig, hvis nogen henvendte sig. Alt for mange bliver snydt på nettet! Men du er jo alligevel heldig med den smarte mælkebøtteoptager. Godt at den virker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forstå at du takkede JA efter først at have sikret dig.
   Men fremtidsperspektivet, hvis reklamebranchen virkelig får øje på ideen, vil jo være at vi skal bruge tid på at gardere os mod lumske tricks.
   Så det er godt at være mere end skeptisk.
   Havehilsen
   Ole

   Slet
 14. Bort set fra for eller imod reklamer....så reklamere alle blog skribenter jo i sidste ende for sig selv/deres plantesmag/de frø de har købt hvor/de planter de har købt hvor osv. Det er vel bare sådan det er!!

  Jeg har ikke brug for et 'jern' til mælkebøtter ;O) Enten spiser jeg de spæde skud i salat, eller graver dem op med en lille skovl til komposten....eller lader dem så :O) -men fin det er dit nye 'jern ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var såmænd også min måde at omgåes mælkebøtterne på, men når nu jernet sådan kom dumpende... ;o)

   Slet
 15. Jeg takkede også nej til emaljeskiltene, da det ikke havde noget med mig eller min blog at gøre. Jeg synes, at man skal være kritisk og tænke sig godt. Jeg har min blog som en dagbog og et socialt medie, og jeg vil blive ved med at sige min mening og det ene og andet uden at skulle tage specielt hensyn til en eventuel sponsor.
  Men jeg vil da gerne anmelde havebøger, økologiske frø eller lignende. Et mælkebøttejern ville også kunne bruges i min græsplæne ;-)

  SvarSlet
 16. Jeg har takket ja til Ramsign, og ét af deres nummerskilte. Men det gjore jeg efter at have tænkt mig godt om.
  Jeg vil ikke være reklamesøjle uden at have taget stilling. Jeg er godt klar over at de skilte ses mange steder - men da jeg samtidig kunne se at der var vedholdende mange der gerne ville vinde dem, og det samtidig er en ting som er lige "mig", så sagde jeg ja tak. Jeg blogger ikke kun om have, men også om indretning, og den lidt romantiske stil- det er min stil.
  At der så ikke er så mange der har lyst at deltage hos mig... det er jo bare ærgeligt for mig - men heldigt for dem der gerne vil. De har nemlig en god chance :-)
  Jeg syntes det er helt fint, og helt op til folk selv hvad de gerne vil på deres blog. Hvis firmaerne syntes de kan bruge os - uden en masse regler og vilkår, så kan vi vel vælge og vrage som vi føler for det. Hvis vores hjerte er med - så kan vi vel ikke lave en bedere blog :-)
  Super fint du lige tog den op.... . og pøj med "mekanikken".
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 17. Ja som du ved har jeg også takket ja, undrede mig da også lidt, men der står gratis gave på fakturaen, så jeg formoder ikke, at de tager den tilbage. Den virker ok, men min snegledræber er næsten lige så god, jeg skal dog arbejde lidt mere med den, så hvorfor skulle man ikke benytte sig af, at nogen vil gøre livet lidt nemmere for en. Så jeg siger bare: tak Fiskars :o) Er der andet jeg skal afprøve, så er jeg med på den for lidt reklame på min blog.

  SvarSlet
 18. Det er da altid noget at man har et valg. Held og lykke med "jernet".

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
 19. Så længe man bare bruger sin kritiske sans, så er det helt fint med mig, at man benytter sin position som magtfaktor inden for haveblogger-verdenen til at modtage reklamegaver. Godt gået Fru Friis og Lisbeth ;-)
  VH
  Nina

  SvarSlet
 20. Tillykke med "dyret" Når du har fået rutinen med den, kan du bare komme herover på Djævleøen og give opvisning. Det hører vel med i sådan en gave?? Smiler....

  Personlig er jeg meget skeptisk over for den slags henvendelser, som der desværre kommer tonsvis af på min gmail, hvorfor jeg afviser dem. Men man skulle måske vove springet en dag..... hvem ved.

  Jeg ved ihvertifald, at jeg vil ønske dig en dejlig dag derude, hvad enten det er i haven eller på jobbet :-)

  SvarSlet
 21. Nej jeg har ikke modtaget en disse - men kom endelig hid med det :) Eneste ulempe er bare, at jeg kun roser det, hvis jeg kan lide det.

  For et par år siden ønskede en journalist fra BT at give mig nogle super gode anmeldelser, hvis jeg som "betaling" lige ville sende ham bla, bla, bla, bla... en liste så lang som syv onde år med fuglehuse, spirebakker etc.

  I sidste ende ville det nok have været billig reklame, men sådan noget fup gider jeg ikke. Skal der komme pæne ord om min butik, skal de være ment. Det andet gennemskuer man efterhånden.

  Jeg har selv et par blogge, som jeg ikke gider kigge på mere, fordi det handler om "falsk reklame" det hele efterhånden.

  Men tillykke med jernet. Det ser let ud. Hiver det hele undergrunden med op også ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep! Nu er der fri adgang til mosegrise og muldvarpe!!
   Sådan en BT historie er jo lige netop det man absolut IKKE gider at medvirke til!! Så det er helt fint at få den slags frem i lyset :o)

   Slet
 22. Jeg synes, der er argumenter der både vejer for og imod i den her snak. Men mener helt sikkert, at det må være op til den enkelte blogger, om man vil være med til det eller ikke. Og som læser vælger man jo selv, hvilke bloggere man har lyst til at læse med hos og hvem der aktive reklamesøjler..

  Jeg har selv lige udlovet et produkt fra et firma (også nævnt i overstående tekst). Det var dog mig, der i dette tilfælde kontaktede firmaet og spurgte om de ville udlove et produkt til en af mine læsere. De var med på ideen - og nu er produktet på vej til en af mine heldige læsere. Det synes jeg da bare er dejligt :-)

  Godt du skaber noget debat Fru Friis! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor sjovt, den havde jeg slet ikke fanget. At man også kan bruge firmaerne den vej, var slet ikke faldet mig ind. :o)

   Slet
  2. Det fremgik måske heller ikke så tydeligt. Men hvorfor ikke bruge firmaerne på den måde? Så bestemmer jeg selv, hvilke produkter jeg vil have "inden for døren" :-)

   Slet
 23. Jeg synes det var fint nok at du tog imod mælkebøttejernet. Der var jo åbenbart ingen betingelser, og så ville jeg da også have gjort det.
  Jeg har nu selv et hængende i skuret. Det fungerer fint, men jeg er bare løbet tør for mælkebøtter :-D Så et par kaniner fungerer også fint.
  Jeg vandt selv et af Ramsigns skilte, og er rigtigt glad for det.
  Jeg har endnu ikke fået nogle henvendelser, men jeg tror jeg bare ville tage det som det kommer og bruge min sunde fornuft. Hvis erhvervslivet vil forære os en masse gode sager gratis, så skal de da have lov. Så længe jeg ikke skal rose noget som jeg ikke selv kan stå inde for, så er det fint med mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kan det vist ikke siges meget tydeliger :o)

   Slet
 24. Kære alle. Tak for jeres dejlige respons. I det store og hele er vi vist nogenlunde enige om at den sunde fornuft skal tages i brug! :o)

  SvarSlet
 25. Hej Fru Friis.
  Tak for dit indlæg på min blog.
  Ja, vi savnede dig da også i tirsdags, men jeg kender godt til det med at få for meget skrevet i kalenderen.
  Rigtig god weekend.
  Mvh. Malene, Lad romantikken blomstre.

  SvarSlet
 26. Ps. Fiskars reklamestunt virker godt nok på mig. Jeg tror jo på, at når du siger det virker, så er det fordi du kan stå inde for det, og jeg har i forvejen en tillid til det du skriver på din blog. Så så længe vi bloggere selv er kritiske ved den slags henvendelser og ærlige i vores beskrivelser, så synes jeg faktisk det er en rigtig god måde at gøre reklame på. Og garanteret billigt for Fiskars i forhold til både avis- og tvreklamer.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...