lørdag den 25. august 2012

Havetid hos Jørn & Inger...

Udenfor regner det i lårtykke stråler... God anledning til at bladre lidt i det digitale fotoalbum, og valget faldt sjovt nok på Havemappen. Straks jeg åbner den, står alle de underliggende mapper med besøgshaver og vibrerer imens de råber "Tag mig! Tag mig!". 

Der er nogle stykker at vælge imellem, og I slipper ikke for at se dem alle, men lige nu må jeg tage et valg. Det blev Jørn & Ingers have i Silkeborg, som vi besøgte den 12. august på vej nordpå.

Det er anden gang vi besøger haven og det var en lige så stor oplevelse denne gang. Vi befinder os i et helt almindeligt parcelhuskvarter men allerede ude fra vejen fornemmer man at her sker der noget helt særligt.

Inger tager hjerteligt imod og der bliver budt på kaffe. Desværre er Jørn blevet ramt af en alvorlig maveinfektion og ser temmelig blegnæbbet ud, men aflyse deres Åben Have arrangement, det vil de altså ikke. Heldigvis kan jeg se på Jørns blog at han er ved at være på banen igen med fornyede kræfter... dejligt efter sådan en omgang!

Turen går rundt i haven og selv om jeg denne gang er forberedt på hvad jeg skal se, bliver jeg alligevel bjergtaget af alt det grønne, det veltrimmede, det tilfældige og det planlagte. En grøn Aladins Hule fyldt med glimtende haveskatte, det er hvad det er! Jeg tager mig selv i at gå med næsen i jorden for at få alle detaljerne med, må lige minde mig selv om at rette ryggen og kigge op i træerne og fornemme helheden.


Men kom med til et smugkik  i Jørn & Ingers dejlige have.


Siddepladser er der masser af.

Stierne i det grønne...


Der er krukker...

Der er damerne og spejlet...

Der er sten med husløg og vand...
(absolut min yndlingsburger ;o)

Der er kunst og smukke opstillinger...

- og der er vand!

Lige et kik ned gennem haven...

Farveklatter er der skam også blandt alle det grønne.

Jeg har slet, slet ikke fået det hele med, men grib chancen næste gang der holdes Åben Have i Silkeborg, du vil ikke fortryde det.


Tak til Jørn & Inger fordi I igen 
har åbnet havehulen for os andre. 
Endnu engang en rigtig dejlig oplevelse.


27 kommentarer:

 1. Den have kunne jeg også rigtigt godt tænke mig at se engang.
  Den ser jo simpelthen forstryllende ud.
  Jeg er også ret imponeret over hvor godt hasselurten trives.
  Flot flot flot.

  SvarSlet
 2. Ku så godt tænke mig at se denne have, men opdagede desværre deres "åbningstider" for sent... Øv så nu skal jeg vente til næste år...

  SvarSlet
 3. Hej var faktisk forbi sidste år i maj da de havde åben have, men vi nåede aldrig indenfor, da vores søn dengang på 1 år valgt at skrige og være helt utrøstelig, så vi efter 15 min. uden løsninger der virkede pakkede barn og bil og kørte tilbage til Århus. (Han skreg næsten helevejen hjem også) Så vi har haven tilgode.......Øv. Måske lidt optimistisk at tage afsted med sådant et lille menneske, men han plejede at være nem og er det fortsat, blot ikke denne dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så var det nok også den bedste løsning for jer allesammen og næste gang er han sikkert klar til at tulle rundt på stierne ;o)

   Slet
 4. Tak for turen i Jørn og Ingers spændende have, jeg må se om det ikke kan lykkes at komme ind og se den en dag.

  SvarSlet
 5. ja, der er rigtig dejligt i den have.....her drypper det lidt engang imellem, ville det dog bare blive rigtig regnvejr når man nu alligevel skal blive inde... jeg benyttede lejligheden til et tilbageblik på jeres rejse til de engelske haver sidste år - også rigtig dejlige billeder fra den tur.

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis.Kan se at din mand og dig også godt kan lide at tage ture rundt i både vores eget land,men også i det
  "store" udland.Det er dejligt at få udvidet sine horisonter.
  Skøn have i har besøgt-har noteret den.Elsker alt det grønne formklippede.Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
 7. Sikke dog en dejlig og spændende have I har besøgt, fuld af skønne detaljer.

  Altid dejligt med gode minder på en regnvåd sommerdag, hvor man bare trænger til sol :)

  SvarSlet
 8. Tak for et dejligt gensyn med Jørn og Ingers smukke have. Hvor ser den flot og grøn ud på trods af at der vel omkring 12 august havde været 4 ugers sol, varme og tørke? Og fuld af små inspirationsopstillinger - herligt:o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Det ser skønt ud - må vist se den live en gang ;0)

  SvarSlet
 10. Kære fru Fniis

  Jeg besøgte denne vidunderlige have sidste år sammen med tourtøserne, og må indrømme, at det var en overraskende og helt igennem fantastisk have. Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg troede det bare var "noget med formklip og grønne planter". Det er en umådelig spændende og meget smuk have fyldt med inspiration.

  SvarSlet
 11. Hej Jette

  Det er dog et fint indlæg i både ord og billeder du har lavet om besøget i vores have. Det er sjovt at se alle de detaljer du har fundet. Vi er naturligvis glade for din beretning og overvejer, om ikke vi kan ansætte dig som reklamekonsulent.
  Hils gemalen.

  Kh Inger og Jørn

  SvarSlet
 12. Tak for turen i denne specielle og smukke have. Helt sikkert et emne til besøgslisten næste år. Elsker de mange små detaljer og pynteting, som du også viser - er bare ikke god til det selv, så nyder det så meget mere hos andre.

  Ulla

  SvarSlet
 13. Bestemt en dejlig have med masser af inspiration. Skønne krukker og opstillinger. Dejlige stier der er spændende at følge. Tak for turen…;0)

  SvarSlet
 14. Fine detaljer du har fundet i en dejlig have det e rnu dejligt folk sådan lader os havefreaks sådan komme på besøg..Hilsen Helle

  SvarSlet
 15. Hej Fru Friis. Det var nogle gode billeder, du kunne vise.Jeg plejer at følge med på Jørgens blog, og det var sjovt at se din version af haven. Jeg kan også megetgodt lide stenene med planter og vand. Jeg har endnu til gode at besøge haven, men forhåbentlig bliver det aktuelt en dag.

  SvarSlet
 16. Hej fru Friis
  Hvor er det nogle dejlige og inspirerende billeder du viser -sikke et besøg i har gjort der, jeg kan godt forstå, at det er en have man har lyst til at vende tilbage til. Jeg får da også helt lyst til at tage en tur forbi når lejligheden byder sig.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 17. Hej Fru Friis.
  Dejlige billeder. Skøn og grøn have, meget beroligende. Jeg kan rigtig godt lide de store flader med hasselurt på billedet og alle de formklippede.
  Håber vi får lidt bedre havevejr igen.

  SvarSlet
 18. Inger og Jørns have er en af dem, der stå højt på ønskeseddelen. Men for den da, der er igen tiden, og skal jeg så heeeelt over på fastlandet, så bliver det mere besværligt.

  Istedet kan jeg jo takke for det dejlig syn gennem billederne. Det er en kæmpe fornøjelse, at se billeder derfra.

  I øvrigt Jette, har du så set, at jeg har opfyldt et lille ønske for dig???

  Ha' nu en dejlig aften
  Haveknus herfra :-)

  SvarSlet
 19. Hold da helt op, Jette, hvor forrygende!

  Du yder en helt sikkert formidabel have stor retfærdighed. Jeg synes i hvert fald alle dine billeder er postkort-egnede.

  Deres have er bare et MUST at besøge. Håber den er åben når jeg tager på have-besøg-ferie til næste sommer (PÅ FASTLANDET)

  SvarSlet
 20. Ja, det er helt klart en have jeg gerne ville se "live". Jeg sidder tit og savler over billederne på deres blog. Så meget grønt - det er godt for øjet!

  /Birgitte

  SvarSlet
 21. Nøøøj hvor er det en smuk have du har været i.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 22. Altså Fru Friis sikke et "farligt" indlæg. Hvor er det en smuk have og med skønne billeder derfra. Der er nok mere end en ting jeg kunne tænke mig. Gode ideér til haven. Ihh der er altså bare nogle der kan det der. Tak for inspirationen. Helt sikkert et besøg værd

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 23. Det er dog en vidunderlig have og meget spændende med alle de finurligheder! Man bliver ganske inspireret ...;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...