søndag den 19. august 2012

Mouritz - the cat...

Stærkt inspireret af Ibens skønne kavalkader med Emma & Dina, slog det mig pludselig at I skal møde min havekat Mouritz.

Jeg elsker katte men kan absolut ikke tåle dem. Lyder som en søko i brunst, - hoster, sprutter, nyser, slår ud og får røde øjne.... - ikke noget kønt syn.

Vi har altid katte der bruger vores have som territorium og fint for mig, de kan vel holde musebestanden nede. Så kom Mouritz!! Mouritz bor hos min gode kollega Anette, lidt længere oppe af vejen, og han har simpelthen taget mit hjerte med storm. Når jeg går i haven og tror jeg er helt alene - vupti.... står der pludselig en rød kat lige bag ved mig. Vi snakker lidt og næste gang jeg vender mig er han pist forsvundet ud i den blå luft. Han kan ikke ses eller høres nogen steder. Nogle gange bliver han dog afsløret af solsorten eller musvitten som slår "kat-i-farvandet-alarm", og så ved jeg hvem der snart dukker op.

Efterhånden har vi opnået et fint tillidsforhold. Jeg accepterer at besøgstiden er på Mouritz betingelser, klør ham en lille smule i panden iført havehandske, hvorefter vi tager en alvorlig snak om hvad der nu skal ordnes derude. Det eneste han ikke gider deltage i er vanding....

Mød Mouritz...

Han bor i carporten på hylden under taget...

Han overvåger fra komposten...

"Skal jeg nusses nu...??"

Han tjekker lige om kysten er klar...


- eller om der er musesteg under terrassen!

Der er dog to steder som er absolut forbudt for Mr. Mouritz! Han må IKKE komme ind i huset og han må IKKE komme i drivhuset - PUNKTUM!

Den regel holdt til Mouritz en dag travede ind igennem stuen hvor manden sad og så fodbold, og det skal siges at han IKKE bryder sig om katte. 

Kat ser mand - Mand ser kat - Kvinde forudser ballade.... men de to herrer ignorer blot hinandens tilstedeværelse til stor forundring for fruen i huset! Jeg føler dog alligevel at jeg bør gøre noget for at vise at det trods alt ikke er Mouritz der bestemmer her, så jeg begynder at lave spruttelyde til Mouritz' store forvirring. Han flyver gennem huset ud i entreen, hvor han tror at han kan løbe igennem vinduet ved siden af hoveddøren... Av - Av!! Stakkels kattehoved....!

Hermed blev det så afsløret at Mouritz vist ikke er den skarpeste kat i kuldet!! Men hvad skal man med hjerne når man har masser af charme...!?Han venter på mus i haveskuret...

- og det kan man blive meget træt af!
Men tilbage til Mouritz' IQ (undskyld Anette!). Det er endnu ikke lykkedes ham at finde ind i drivhuset, hvilket som nævnt passer mig særdeles fint. Tror igen at det er det der glas der snyder ham lidt... han cirkler rundt om huset og støder engang imellem panden blidt mod glasset... hmmm....


"Jeg lader da bare som om jeg slet ikke er interesseret...!"

Lige til idag! Udenfor er der ikke en vind der rører sig, temperaturen er gloende og omkring de 30 gr. Drivhustermometeret er tæt på de 50 gr. - og så er det altså ikke særlig intelligent at lægge sig i drivhuset, - vel Mouritz!!


I skyggen, men alligevel...

Ikke noget at sige til at han falder om...
(Jeg kunne altså ikke nænne at smide ham ud!)


Måske vi ses en anden dag ;o)

Desværre har jeg ikke billeder fra den dag hvor manden og jeg sad og nød solen på terrassen. Terrassen er ca. 130 cm over græsplænen hvor Mouritz tusser rundt. Pludselig ser vi to røde, behårede "arme" flyve op i luften efterfulgt af et forbavset kattehoved for derefter hurtigt at forsvinde med en del skrumlen i solhattene. Hvis I har set reklamen med den franske buldog der prøver at at fange en freesbee, var det sådan Mouritz så ud da han troede han fangede en sommerfugl i Solhatten...

Nu trænger vi vist til lidt koldt at drikke på denne årets varmeste dag :o)


Mouritz og fru friis siger tak fordi du fulgte med hele vejen. 


22 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at Hr. Mouritz har fundet ind til hjertet hos Fru Friis, sådan en dejlig rød vams af hankat:-)

  SvarSlet
 2. Skøn haveven du der har fået.

  SvarSlet
 3. Han er skøn Fru Friis og ligeså er din fortællekunst ... altså jeg var færdig da vi nåede til søkoen :D

  Ingen fare for at jeg giver op undervejs i dine udredninger!

  Det er altid rart at have sådan en haveven. Her hos mig er det en haveveninde (også en kat), som nu har adopteret os ... hun bor på den næste vej i samme husnr, men kan ikke finde hjem, trods det hun gentagne gange er blevet hentet. Vi kalder hende for vores logerende pensionistkat, hun er lidt oppe i årene og lidt sær ... som vi vel også er :D men vi trives sammen ... både i hus og have
  Fortsat god aften til dig :)
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. ...åh hvem der bare havde en så lækker kat, en er dejlig, kan nu godt forstå at du er blevet skudt i ham...

  Jeg tror nu ikke at det kun er ham der ikke er den skarpeste i kuldet når det kommer til glasruder...!

  En skam du ikke kan tåle sådan en sød og nuser mis, den ville helt sikkert eeeeelske at bo hos dig,men på den anden side så er der jo nok nogen der vil savne ham (Anette + familie)

  Men så er det jo hyggeligt at få besøg og være fri for besværet med at fodre og tømme kattebakke ;)

  SvarSlet
 5. Charmerende kat og ikke mindst fortællingen om den er er skøn :-)

  SvarSlet
 6. Det var en fornøjelse at hilse Hr. Mouritz - jeg er en stor beundrer af katte - altså bare ikke de "gør" i min have :)))

  SvarSlet
 7. Hej fru Fniis, Vidunderligt indlæg! Jeg er imponeret over dine tænkebobler. Dem må du have haft det sjovt med at lave. Og jeg med at læse. Jeg er blevet testet (for allergi altså) og det eneste dyr, jeg ikke kunne tåle var missekat. Jeg kan nu heller ikke stå for dem, men desværre bliver naboernes missere kørt over og forsvinder på stribe, så jeg har bedyret, at jeg IKKE under NOGEN omstændigheder vil knytte mig til en udemis igen.

  SvarSlet
 8. Fin historie, tak for den. Jeg er heller ikke til katte, men det er ikke på grund af allergi. Hr. Mouritz ser nu sød ud.
  Hunde det ved man, hvad er, men en lumsk kat nej tak. Kan du tåle hunde? Det kan jo være samme problem.

  SvarSlet
 9. Kære Mouritz Missekat:o)

  Du er da noget af det sødeste, jeg har set på 4 ben:o)Jeg kan godt forstå, du gerne vil om og besøge Fru Friis, for hun er noget så sød og helt fantastisk dyrevenlig. Nogle har besøgsven....Fru Friis har besøgsmis og det er meget meget fornemt. Vil du hilse hende og give hende en hjemmefanget mus fra mig, næste gang du besøger hende?

  Kattelskerknus fra Klisterkanalen, hvor kommentatoren også er temmelig klistret.........................tropenat:o)

  SvarSlet
 10. Rigtig gode billeder.
  Tak for både billeder og historien.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlet
 11. Sikke en sød fortælling om Mouritz Missekat. Han er nu også dejlig at se på, så kan det godt være han ikke har den skarpeste klo i klassen......Ha ha den var nu også go' historien med sommerfuglen!
  V A R M E sommerhilsener ;0)

  SvarSlet
 12. Ps.
  Skønt hoved med Guldfrøen tæt på vand. De køler alt sammen....

  SvarSlet
 13. sød misssekat, er der mon ikke plads til den i fodenden af sengen ???? , det bliver jo' snart vinter igen ;)

  SvarSlet
 14. Ej, hvor er han fin. kan godt forstå du er lidt forelsket....sådan på afstand. Er selv dedikeret katteejjer - min er en lille, meget skarp hunkat. Jeg tror det ligger lidt i kortene at man ikke er så skrap hvis man er en rød hankat! Men det har nu også sin charme!

  SvarSlet
 15. Sikken charmeur ham Mouritz. Miiiiiauuuuuu - ham kunne jeg godt lige nusse lidt. Men jeg får ikke kat for det vil min lille gravhundevuffer Albert aldrig tillade.
  Håber du har en god aften. Tak for mistorien ;)

  Jeg er VILD med din header - den er så kær.

  knus
  Eva

  SvarSlet
 16. Kære Fru Friis ....
  Det er da en herre med charme og hvor var det en skøn læsning, dejligt med dyrevenner :) :)

  Iben

  SvarSlet
 17. Dyr i haven til at give lidt uventet respons eller blot stille iagttagere det er lige sådan det skal være. Vores hund følger mig ofte med rundt i haven eller hviler sig ved siden af når jeg laver et eller andet. Flokdyr er de vel på en eller anden måde, også den herre Mouritz.
  Henrik

  SvarSlet
 18. Det var en virkelig søt historie:)
  En skikkelig sjarmør:)
  Håper du fortsatt har sol og sommer:))

  SvarSlet
 19. Dejlig historie Jette. Tusind tak. Herlige billeder jeg fik i hovedet af misser på vej i luften efter sommerfugl og sikke en nedtur...:)))... Du har altså en SKØN fortællestil !!!
  KH Lena

  SvarSlet
 20. Sikke da en helt henrivende fortælling.... jeg sidder her og griner - og nyder sådan en dejligt indlæg. Jeg kan lige forestille mig hvordan det så ud da han "missede" sommerfuglen.. og alt det andet du fortæller.
  Det lyder som om I er et godt makkerpar... og som om at I hygger jer. Og godt at man har handsker på haven - så du ikke skal ha´ "fingrene" for meget i Prinsen´s pels.
  Gi´ ham lige et kærligt klap fra mig.
  mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 21. Han ser da godt nok rigtig lækker ud - godt, at han kan få lov til at besøge dig, selvom du ikke kan tåle katte ;-)

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 22. Det er altså sjældent jeg sidder og fnisser højt, når jeg læser blog men din tager altså kegler :-)) Skøn historie om Mouritz the top hot cat ;€)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...